Miután felavatták, s felszentelték a szabadidőparkot Kálban főztek és tököt faragtak

Miután felavatták, s felszentelték a szabadidőparkot Kálban főztek és tököt faragtak

Dr. Andréka Tamás, az Agrárminisztérium közigazgatási államtitkára, Ignácz Balázs főispán, a Heves Megyei Kormányhivatal vezetője jelenlétében mondott köszöntő beszédet Morvai János, Kál polgármestere az új szabadidőparkban. A létesítményt dr. Artner Péter plébános áldotta meg.

Az új káli szabadidőpark avatásán Morvai János, a község polgármestere emlékeztetett arra, hogy négy évvel ezelőtt, a Leader-program keretein belül, a Tisza, Tarna, Rima-menti Leader Közhasznú Egyesület írt ki pályázatot, amiben településük szabadidőpark, illetve információs táblák létrehozására pályázott és nyert. 

A faluvezető szavaiból kiderült, hogy a park helye eredetileg a most megépülő bölcsődéjük hátsó részén lett volna, ám a helyszínt megváltoztatták. Tették ezt abból az okból, mert az eredeti elgondolás szerint eldugott helyen lett volna a park, de jobb megoldást találtak.  

– Itt központi szabadidőközpontot szeretnénk kialakítani, most még egyelőre csak felnőtt játszótérrel és szabadidő parkkal, de a későbbiekben színpadot és egyéb más sporttevékenységre alkalmas felületet is szeretnénk itt megvalósítani. A megvalósításra elnyert összeg a 9 millió 865 ezer forintot is meghaladja – mondta a polgármester. 

Morvai János beszélt arról is, hogy az információs táblákat már korábban kihelyezték, legutóbb a szabadidőparkban pavilonokat, sütögetőket, kerékpártárolót létesítettek, térköveztek és füvesítettek. A projekt kivitelezője a Zele-Bau Kft.volt, s köszönet illeti őket a jó munkáért.

Az avató beszédet követően dr. Artner Péter plébános áldotta meg a létesítményt.

Forrás: https://www.heol.hu/helyi-kozelet/2022/10/miutan-felavattak-s-felszenteltek-a-szabadidoparkot-kalban-foztek-es-tokot-faragtak