A település legnagyobb épületében cseperednek a kápolnai óvodások és bölcsődések

A település legnagyobb épületében cseperednek a kápolnai óvodások és bölcsődések

Átadták a felújított és kibővített Tündérkert Óvodát és Bölcsődét pénteken Kápolnán.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a kápolnai óvodában eddig is izgalmas programokon vehettek részt a gyerekek, most pedig már megújult környezetben tölthetik napjaikat.  Az óvoda épülete az 1900-as évek elején csendőr laktanyaként funkcionált, s az utóbbi időben megromlott az állapota, valamint a helyiségek méretei és a szükséges berendezések sem voltam már megfelelőek. 

Az épület funkcióját is bővítették, hiszen új bölcsőde is létesült, s helyet kap a komplexumban egyebek között a konyha és az iskolai étkező is. A konyhát átalakították, s bár jelenleg nem helyben készül az étel, de főzőkonyha is helyet kap itt. Jelenleg a Kompolt-Nagyút társulásban biztosítják az étkeztetést. 

– Nagyon összetett munkának és a pályázatnak köszönhetően sikerült mindent megvalósítani, amit szerettünk volna, így jöhetett létre a település legnagyobb épülete, mely közel ezer négyzetméteren szolgálja a gyerekek érdekeit – ismertette dr. Berecz Kálmán polgármester. 

TOP pályázatnak köszönhetően valósult meg a felújítás. Az eredeti költségvetés 200 millió forint volt, közben új közbeszerzést is ki kellett írni, a végső összeg 386 millió forint volt.

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Horváth László országgyűlési képviselő kifejezte örömét, hogy részese lehetett a megvalósításnak. Kiemelte, egy település életében nagyon fontos, hogy legyen helye ott a gyerekeknek, hiszen ők jelentik a jövőt. Az új épület pedig nagy területen, modern környezetben szolgálja ki az igényeket. A pénteki ünnepségen Ignácz Balázs, Heves megye főispánja is részt vett.

Kecskésné Kerékgyártó Andrea, az intézmény vezetője portálunknak elmondta, az óvodai részen három csoport működik, jelenleg 51 gyermekkel. A vezetőn kívül öt óvodapedagógus, dajkák és kisgyermeknevelők dolgoznak az intézményben. A legkisebbek pedig 11-en vannak a bölcsődében. 

– Szakmailag nagyon jól felkészültek a kollégáim, így a gyermekek mindent el tudnak sajátítani nálunk, ami az iskolakezdéshez szükséges, s az életre is felkészítjük őket. A kicsik nagyon ügyesek és motiválhatóak, gyakran fellépünk velük a település programjain is. Amíg megújult az óvoda, addig a művelődési házban kaptunk helyet, egy nevelési évet töltöttünk ott, s bár jól éreztük magunkat ott is, már a gyermekek is várták, hogy elkészüljön az óvoda. Ez az épület minden elvárásnak maximálisan megfelel, öröm itt dolgozni, kicsik és nagyok egyaránt nagyon jól érzik magukat – jegyezte meg Kecskésné Kerékgyártó Andrea.

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A gyerekek színvonalas műsorral készültek az átadóra, még azt is megénekelték, hogy nagyon örülnek a gyönyörű, új óvodájuknak, megígérték, vigyáznak az épületre, és a felújításban résztvevők munkáját is rímekkel köszönték meg.

Forrás: https://www.heol.hu/helyi-kozelet/2022/11/a-telepules-legnagyobb-epuleteben-cseperednek-a-kapolnai-ovodasok-es-bolcsodesek