Hírek

Új elektromos hálózat a mátrafüredi kollégiumban

2020. február 10. Forrás: Gyöngyös Tv
 

Befejeződött a miskolci Tiszai pályaudvar peronjainak felújítása

2019. október 30. Forrás: minap.hu
 

A MÁV október 31-én adja át az utazóközönségnek az idei, utolsó ütemben elkészült, 2-es és 3-as vágány közötti peront.

A vasúttársaság az 1960-as években épült betonszerkezetű perontetőket 2016-tól kezdte felújítani. Legelőször a „D” perontető készült el 2016-ban, ezt követte a „C” peron 2017-ben, idén pedig a MÁV „50 megújuló állomás” elnevezésű felújítási és karbantartási programjában a „B” perontetőt is renoválták; október 31-től, csütörtöktől vehetik birtokba az utasok.

Fotó: minap.hu

A teljes cikk ide kattintva tekinthető meg.

Az összes peron megszépül a Tiszain

2019. augusztus 6. Forrás: boon.hu
 

Befejeződik idén a miskolci Tiszai pályaudvar utasperonjainak felújítása. Ahogyan arról beszámoltunk, idén a B-jelű peronon dolgoznak a szakemberek, augusztus 30-ig a peron B-felén dolgoznak, a második fázis várhatóan augusztus 31-től október 30-ig tart, ekkor a peron A-felét zárják le az utasforgalom elől és újítják majd fel.

Fotó: Vajda János

A teljes cikk ide kattintva tekinthető meg.

Új piactér épült Kálban

2019. július 1.Forrás: KékesOnline
 

Az elmúlt hétvégén adták át Kál új, fedett piaccsarnokát. A falunapi rendezvénysorozat keretében birtokba vett épület jelentőségéről Morvai Jánost, a település polgármesterét kérdeztük.

Morvai János polgármester

 

A teljes cikk ide kattintva tekinthető meg.

A mátrai szakképzés minőségének záloga a korszerűbb iskola

2019. április 24.Forrás: HEOL

Mintegy hatszáz tanuló második otthona a Mátra Erdé­szeti, Mezőgazdasági és Vadgazdálkodási Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium. Az intézményben 2015 óta két ütemben ­zajló energetikai fejlesztések mintegy ötszázmillió forintból valósultak meg. További harmincötmillió forintos pályázatból pedig jutott pénz eszközfejlesztésekre, külföldi tanulmányutakra, tehetséggondozó programokra.
A nagy múltú erdészeti szakirányú képzés ötven éve, 1969-ben indult a Mátrai Erdőgazdaság székházában, majd 1986-ban aztán az egykori Bene-laposon elkészült az új iskola, hogy az erdészeti szakmunkások és az erdésztechnikusok képzési bázisa is legyen. Jelenleg erdész-, vadász- és mezőgazdász­szakmákban teljes körű képzés folyik. Szerdán ünnepélyes szalagátvágással, műsorral adták át a felújított intézményt.
– ​Az első ütemben, még 2015-ben 150 millió forintos programban az Üdülősor utcai kollégiumunk épületének energetikai korszerűsítése történt meg – részletezte az intézmény igazgatója. Karnis Pálné elmondta, a beruházás negyvenszázalékos gázmegtakarítást eredményezett.
– Jelenlegi projektünk mintegy 330 millió forintos uniós pályázatból valósult meg, ehhez saját költségvetésből hét és fél millió forintot tettünk hozzá. A teljes projekt az Erdész utcai iskola épületre koncentrálódott. Ablakcsere, a falak teljes külső szigetelése, radiátorcsere, tetők szigetelése, modern fűtésrendszer kiépítése és napelemek telepítése valósult meg – sorolta. Hozzátette, ​a fejlesztésnek köszönhetően a napelemes rendszer várhatóan biztosítja az iskola teljes áramellátását és a gázfelhasználásban is jelentős megtakarítást eredményez.
– Már az iskola összes helyiségében kellemes a hőmérséklet. Korábban igen hideg volt a kollégiumi tetőtér, az épületet nem tudtuk egyenletesen kifűteni – mondta az igazgató.
Az átadón Bagdán ­Boglárka, az agrárszakképzésért fele­lős helyettes államtitkár ­kiemelte: a szakképzési stratégia egyik fő pillére az intézmények, tangazdaságok, tanüzemek fejlesztése. Szavai szerint a kellemes környezet jó közérzetet teremt, és ez a teljesítményt is fokozhatja. Szólt arról is, hogy a magyar erdőterület a termőföldek egynegyedét, az ország területének egyötödét teszi ki. A szántók után ez a legnagyobb művelési ág hazánkban, ezért az erdészeti képzések ügyét kiemelt helyen kezelik.
– A munkahelyek megőrzésének, az újak teremtésének lehetősége az ifjú szakemberek kezében van. A szakképzés több tudományterületet magában foglaló, a vidék fejlődését alapvetően meghatározó része az agrárstratégiának. A minisztérium kiemelt figyelmet fordít a szakemberképzés és a gyakorlat összekapcsolására. Az állami erdészeti társaságok segítik a diákokat – fogalmazott a helyettes államtitkár a mátrafüredi ünnepségen.

 

Felújítás a Mátra Erdészeti Szakközépiskolában

2018. június 29.

Elkezdődtek a külső szigetelési munkálatok a Mátra Erdészeti Szakközépiskolában. A mintegy 320 millió forintos beruházás mindemellett kazán, radiátor, és csatornacserét is magában foglal, valamint a tetőszigetelést is megvalósítják. A munkálatok várhatóan jövő év januárban fejeződnek be.

 

Korszerűbb fogászat

2015. április 2.

Elkezdődött a Klapka utcai fogászati rendelők korszerűsítése. A csaknem 60 millió forintos beruházás nagyban befolyásolja az ellátást, így több változásra is számítani kell az elkövetkező hónapokban.

 

 

Elkészült a Lenkey tornaterme

2015. március 26.

Kétszáz millió forintból teljesen megújult a Lenkey János Általános Iskola tornaterme. A régi épület alsó szintjén felújították, az emeleten pedig további tornaszobákat alakítottak ki, így az iskola a legmodernebb körülmények között tudja biztosítani tanulóinak a mindennapos testnevelés órákat. A gyerekek sportbemutatókkal készültek a tornaterem ünnepélyes átadására.

 

 

Egyszerűbb ügyintézés

2014. november 6.

Átadták a Heves Megyei Kormányhivatal Rehabilitációs Szakigazgatási Szervének új székhelyét. A Barkóczy úti épületrészt felújították és akadálymentesítették. Ezentúl egy helyszínen intézhetik az ellátással kapcsolatos ügyeiket a megváltozott munkaképességű személyek.

 

 

Befejeződött a felújítási munka és átadásra került a káli Százszorszép” Napköziotthonos Óvoda

2014. szeptember 30.

 

 

Hamarosan átadásra kerül a Heves Megyei Kormányhivatal Rehabilitációs Szakigazgatási Szervének épülete
Eger, Barkóczi út 7. sz. alatt

2014. szeptember 18.

Uniós támogatással újul meg a kormányhivatal Barkóczy utcai épületének egy része. Novembertől így egy helyen működhet majd a hivatal rehabilitációs szakigazgatási szerve, melyet eddig három különböző helyszínen találhattak meg az ügyfelek.

 

Javában zajlik a kivitelezés a Lenkey iskolában

2014. szeptember 10.

Tavaszig ideiglenes helyszíneken tornáznak a lenkeys diákok, addigra készül el ugyanis a teljesen megújuló tornatermük. A 185 millió forintos beruházás legzajosabb munkálatait már elvégezte a kivitelező, a lezárt munkaterületet most újságíróknak mutatták meg.

Megújul a Lenkey iskola tornaterme

2014. július 17.

185 millió forintból újítják föl a tornatermet és az udvart a Lenkey János Általános Iskolában. A munkához az önkormányzat vissza nem térítendő uniós támogatást nyert el.

Elkészült az új játszótér a Szalában

2014. április 28.

Közel tizenkét millió forintból elkészült a Szala új játszótere. Mérleghinta, pingpongasztal, sportpálya kínál mostantól hasznos időtöltést az ott élő fiataloknak. A városrész fejlődése tovább folytatódik, a tervek szerint májusra elkészül a szalai közösségi ház és több útszakaszt is felújítanak....

Épül az új játszótér a Szalában

2014. április 23.

Kitakarították és mélyítik a patakot, épül a közösségi ház a Szalában, hamarosan elkészül a játszótér. A Szalai Környezetvédő és Ifjúsági Egyesület elnöke, Bécsi Márton az mondja: amióta elkezdődtek a munkák, az ott élők is jobban figyelnek a környezetükre. Azt tervezgetik már, hogy milyen programokat indítanak majd a közösségi házban....

 

Elkészült a Lenkey Iskola homlokzatának felújítása

2013. szeptember 5.

Elkezdődött a Lenkey Iskola homlokzatának felújítása

2013. június 4.

Elkezdődött a Lenkey homlokzatának felújítása. A Markhot Ferenc utca felől már felállványozták az épületet, teljes festést végeznek és a vakolatot is megújítják. A felújítással várhatóan augusztus végére készülnek el.