Alpesi sí: a 19 éves Majtényi Hanna helytállt a vb-n, majd megnyerte az ob-t

Alpesi sí: a 19 éves Majtényi Hanna helytállt a vb-n, majd megnyerte az ob-t

Nemrégiben ért véget az alpesisí-világbajnokság az olaszországi Cortina D’ Ampezzóban, az eseményen a 19 esztendős Majtényi Hanna is részt vehetett. Az óriás-műlesiklásban a 43. helyen végző fiatallal a vb-ről, a kezdetekről és a céljairól beszélgettünk.

– Miért esett a választásod éppen a sízésre, hogyan ismerkedtél meg a sportággal?

– Apukám nagyon szeretett, sőt máig szeret síelni. Kiskoromban indultam néhány amatőrversenyen és az egyiken, amelyiket megnyertem, az volt a nyeremény, hogy edzhettem néhány napot egy profi csapat tagjaival. Akkor tetszett meg a sísport, és azóta versenyszerűen űzöm.

– Hogy zajlik egy magyar fiatal világversenyre történő felkészülése?

– Általában külföldön, többnyire Ausztriában készülünk a szezonra. Próbálunk minél többet havon lenni, de persze szárazon is szoktunk edzeni az erőnlétünk karbantartása érdekében.

 

 

– Milyen élményekkel tértél haza a vébéről? Elégedett vagy a teljesítményeddel?

– Ez volt az első felnőtt-világbajnokságom, és ennek megfelelően nagy izgalommal, és kis félelemmel vágtam neki. Szerettem volna az összes futamot a legjobb tudásom szerint teljesíteni, bár tisztában voltam azzal, hogy ez nem lesz egyszerű a nehéz pálya miatt. Óriásban sikerült mindkét futamon lejönnöm, szlalomban viszont az első próbálkozásnál kiestem. Ezzel együtt összességében elégedett vagyok, mert kiadtam magamból a maximumot. A legnagyobb élményt az jelentette, hogy a világ legjobbjaival versenyezhettem, és láthattam, ők hogyan készülnek. Magyarország finoman szólva sem sínemzet, de mindannyiunk célja az, hogy egyre többet eddzünk, és így minél közelebb kerüljünk az élmezőnyhöz. Ezúton szeretném megköszönni a hazai szövetségnek és mindenkinek, aki támogatott, hogy lehetőséget teremtettek a világbajnoki szereplésemre.

– A múlt héten rendezték meg Ausztriában a magyar bajnokságot. A világbajnokság után mennyire volt fontos számodra az a verseny?

– Különleges emlékként marad meg az ob is, hiszen az óriás-műlesiklást megnyertem, egyszersmind megszereztem pályafutásom első országos bajnoki címét.

Forrás: https://www.utanpotlassport.hu/2021/03/01/alpesi-si-a-19-eves-majtenyi-hanna-helytallt-a-vb-n-majd-megnyerte-az-ob-t/?fbclid=IwAR3Rhqe7E65yZbH5ppJfWfjRv_i76HfiLMpwomXiZWAIpj7emaJd1aOPWJM